Skip to main content

Ivàlua participa en el seminari de presentació del disseny, recerca i avaluació parcial del projecte pilot B-Mincome

El 12 de març va tenir lloc el seminari de presentació del disseny, recerca i avaluació parcial del projecte pilot B-Mincome, que va comptar amb la participació d’Ivàlua i la resta dels socis avaluadors del projecte i d’intervencions de recercadors sobre els experiments d’Utrecht i Finlàndia respectivament.

La tinenta d’alcalde i regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, va inaugurar el seminari amb una reflexió sobre la garantia de rendes i la lluita contra la pobresa. Seguidament a tall d’introducció del seminari el responsable de la Direcció d’innovació i planificació de l’Àrea de drets socials de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Torrens, va presentar l’estat d’implementació del projecte pel que fa als pagaments i les famílies beneficiàries. El director d’Ivàlua, Marc Balaguer, va destacar la importància d’haver planejat i incorporat l’avaluació des de l’inici del projecte i les característiques principals de les diferents avaluacions que estan duent a terme els socis del B-Mincome, així com també va explicar les diferències entre els objectius, beneficiaris, i models d’intervenció que es plantegen a Barcelona, Utrecht i Finlàndia, seus on s’està implementant el projecte B-Mincome en paral·lel.

Finalment, la representant de The Young Foundation, Victoria Boelman, va presentar el disseny i característiques de l’estudi etnogràfic que està duent a terme i alguns resultats preliminars.

Els recercadors dels projectes d’Utrecht i Finlàndia, Timo Verlaat i Minna Ylikännö respectivament, van presentar les característiques i el context dels respectius experiments i, en el cas de Finlàndia, els resultats publicats recentment per l’Institut de Seguretat Social finès (KELA) responsable del projecte pilot.

L’analista d’Ivàlua Federico Todeschini va explicar els trets diferencials del disseny experimental per l’avaluació d’impacte del B-Mincome que està duent a terme l’equip d’Ivàlua en el cas de Barcelona. També va presentar els resultats preliminars obtinguts a partir de l’anàlisi de l’enquesta de seguiment de l’impacte de rebre el B-Mincome sobre les dimensions de benestar i pobresa, situació financera, ús del temps, salut, benestar del menor i participació social.

Els altres socis de l’avaluació del B-Mincome, que són l’IGOP, The Young Foundation i ICTA-UAB, van presentar el disseny i estat de les seves avaluacions i els resultats preliminars de què disposaven. NOVACT, per la seva part, va explicar l’estat d’implementació de la moneda ciutadana REC, amb la qual es paga una part del Suport Municipal d’Inclusió del B-Mincome.

 

Més informació:

Web B-Mincome

Web The Young Foundation

Programa seminari