Skip to main content

Es crea el Consell Assessor d'Ivàlua, òrgan amb l'objectiu d'assessorar, reflexionar i fer propostes en avaluació de polítiques públiques

El passat 30 de gener es va crear el Consell Assessor de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques. El Consell Assessor té com a objectius assessorar al Consell Rector i al director executiu d’Ivàlua i actuar com a òrgan de pensament i reflexió, tant per a Ivàlua com a la resta de la societat i la ciutadania en matèria d’avaluació de polítiques públiques.

El Consell Assessor es reunirà un parell de cops a l’any a proposta del seu president amb l’objectiu d’aportar coneixement i formular propostes en relació amb l’avaluació de polítiques públiques a Catalunya.

Aquesta és una figura que es preveu en l’article 5 dels estatuts d’Ivàlua que fins ara no s’havia posat en marxa. El passat 12 de desembre de 2018 tot i coincidint amb el desè aniversari d’Ivàlua, el Consell Rector d’Ivàlua presidit per Frederic Undina va acordar-ne la seva creació.

El Consell Assessor estarà presidit per Guillem López-Casasnovas i l’integren experts i expertes de reconegut prestigi, en el camp de les polítiques públiques, l’àmbit acadèmic, social o econòmic.  Tot seguit podeu veure les persones que formen part d’aquest Consell Assessor.

 

MEMBRES DEL CONSELL ASSESSOR D’IVÀLUA

 

  • Alícia Adserà (Princeton University)

Doctora en Economia per la BU i professora titular de la Facultat Woodrow Wilson de la Universitat de Princeton. Els seus àmbits de recerca són la demografia econòmica, el desenvolupament i aspectes relacionats amb les migracions i la seva relació amb el món del treball.

 

  • Manuel Arellano (CEMFI)

Llicenciat per la Universitat de Barcelona i Doctor en Economia per la London School of Economics. És professor d’Econometria al CEMFI i ha publicat nombrosos treballs sobre aspectes relacionats amb econometria i economia laboral i en concret sobre l'anàlisi de dades de panell.

 

  • Xavier Bernadí (Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i UPF)

Llicenciat i Doctor en Dret. És director general de Dret i d'Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i professor associat de Dret administratiu a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La seva recerca s’emmarca en el dret administratiu i autonòmic i en particular en la distribució de competències, les tecnologies de la informació i de comunicació.

 

  • Caterina Calsamiglia (ICREA-IPEG)

Doctora en Economia per la Universitat de Yale. És Recercadora ICREA i la seva recerca se centra en l'Economia Pública amb èmfasi en l’economia del benestar i l’educació. Els seus treballs combinen l’anàlisi teòrica, experimental i empírica.

 

  • Raquel Gallego (IGOP-UAB)

Doctora en Ciència Política i Màster in Public Administration and Public Policy per la London School of Economics and Political Science (LSE). És Catedràtica de Ciència Política i de l’Administració de la UAB i directora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB). Els seus interessos de recerca inclouen l’anàlisi de polítiques públiques, la reforma de l’administració i gestió pública, les polítiques de benestar i descentralització.

 

  • Libertad González (UPF-CRES)

És doctora en economia per la Northwestern University i professora d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra i professora afiliada a la Barcelona GSE. La seva recerca s’orienta a l’economia del sector públic, laboral, i en l’àmbit de la salut.

 

  • Francisco Longo (ESADE)

Llicenciat en Dret i professor titular del Departament de Direcció de Persones i Organització d’ESADE. És també el Director General Adjunt d’aquesta institució i el director de l'Institut de Governança i Direcció Pública. Expert en gestió pública, en la gestió estratègica de Recursos Humans i en govern local.

 

  • Guillem López-Casasnovas (UPF-CRES)

Llicenciat en Ciències Econòmiques i en Dret, és Doctor en Economia Pública per la Universitat de York. Catedràtic d’Economia de la UPF i fundador del Centre de Recerca en Salut i Economia (CRES) a la UPF. Les seves principals línies de recerca inclouen el mesurament de l'eficiència del sector públic, la revisió del paper del sector públic en general (i en l'àmbit sanitari en particular), les balances fiscals, el finançament de les hisendes locals, l'economia de la salut, la dependència i els equilibris intergeneracionals.

 

  • Xavier Torrens Llambrich (UB)

Politòleg i sociòleg i Doctor en Sociologia per la UB.  Professor de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat de Barcelona. Consultor  d’organitzacions no lucratives i assessor d’ajuntaments en matèria de polítiques públiques i socials.

 

  • Carme Trilla (Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona-OMHB)

Economista especialista en polítiques públiques en el sector de l’habitatge. Presidenta de l’OMHB, de la Fundació Hàbitat3, col·laboradora de Càritas Diocesana de Barcelona i assessora de diferents administracions públiques i entitats socials en matèria d’habitatge.

 

  • Maite Vilalta (UB)

Llicenciada i doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. En l'actualitat és professora titular de Hisenda Pública a la UB i membre de l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB). Experta en federalisme fiscal i en hisenda autonòmica i local.