Skip to main content

Visita d’una delegació del Parlament del Marroc, dels governs regionals i de l’Associació Marroquina d’Avaluació

Els dies 25 i 26 de març, Ivàlua ha acollit una visita d’estudis a Barcelona d’una delegació marroquí integrada per diputats del Parlament, presidents de consells regionals i acadèmics membres de l’Association Marocaine de l’Évaluation. L’objectiu de la visita ha estat conèixer de primera mà l’estratègia i els mecanismes d’impuls de l’avaluació a Catalunya i el marc institucional en què aquesta es desenvolupa, amb vistes al seu desenvolupament al Marroc.

El primer dia la delegació ha estat rebuda pel director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament de la Presidència de la Generalitat, Carles Llorens. Posteriorment, el grup ha mantingut una trobada amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. A continuació, els representants marroquins han visitat la Sindicatura de Comptes, on el síndic major, Jaume Amat i el síndic Andreu Morillas els han presentat la institució.

El segon dia s’ha dedicat a conèixer l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques i les principals activitats realitzades des de la posada en marxa de l’Institut, l’any 2008. Posteriorment la delegació s’ha desplaçat al Servei d’Ocupació de Catalunya, on s’ha celebrat una trobada amb el director, Joan Aregio, per conèixer les funcions i els principals programes de l’organisme, així com les seves activitats d’anàlisi d’avaluació.

La visita d’estudis s’emmarca en la recent reforma de la Constitució del Marroc, la qual consagra el principi de regionalització en el marc d’una organització territorial descentralitzada i inclou disposicions relatives a l’avaluació de polítiques públiques en l’àmbit estatal i regional. En aquest marc, a finals de 2012  Ivàlua i l’Associació Marroquina d’Avaluació van iniciar una línia de col·laboració institucional, amb la participació de l’Institut a la Semaine Marocaine de l’Évaluation, celebrada a Rabat a finals d’octubre i a una jornada prèvia sobre experiències regionals d’impuls de l’avaluació, també a Rabat.