Skip to main content

Crònica de la participació a la 9a Conferència Biennal de la Societat Europea d’Avaluació (Praga, 6 a 8 d’octubre de 2010)

La 9ª Conferència Biennal de la Societat Europea d’Avaluació s’ha celebrat a Praga els dies 6 a 8 d’octubre sota el títol Evaluation in the public interets: participation, politics and policy. La conferència ha reunit uns 700 professionals de l’avaluació de les polítiques públiques, tant tècnics com representants institucionals, acadèmics i empreses consultores, en alguns casos especialitzats per sectors o àmbits d’activitat.

Les ponències principals van destacar els punts següents:

  • Jennifer Greene: El desafiament que planteja als avaluadors el tractament de la diferència i la diversitat, el perfil d’avaluador requerit en aquest entorn i la necessitat de combinar mètodes quantitatius i qualitatius en les avaluacions.
  • Frans L. Leeuw: El dèficit d’avaluacions sobre l’impacte de les tecnologies de la informació, la manca d’atenció als efectes col·laterals quan aquests estudis hi són, i el poc ús que fan els avaluadors de les potencialitats d’informació i socials d’internet.
  • Denise Lievesley: La connexió entre estadística i avaluació, la reflexió sobre el concepte d’evidència que proporciona l’estadística i la generació de confiança per part dels sistemes estadístics, la necessitat d’incorporar dades de fonts qualitatives quan siguin representatives, i el repte d’incorporar la monitorització de la gestió a la funció estadística per donar informació de manera més continuada.

Els participants van poder escollir entre 140 panels, simposis i presentacions organitzats per diferents temes (L'ètica, les capacitats i la transparència; Avaluació i política;  Productors, beneficiaris,usuaris i decisors de les avaluacions; Polítiques sectorials; i Avaluació de les economies en desenvolupament i en transició). El Congrés també va acollir un programa de formació especialitzada (4 i 5 d’octubre) i un espai per a pòsters.

El professor Ramon Crespo, de la Càtedra de recerca qualitativa (UAB), va presentar els pòsters premiats com a millors. Aquests pòsters es referien a treballs d’avaluació fets a Catalunya per encàrrec del Departament de Salut i versaven sobre l’estratègia nacional de malalties estranyes i sobre l’intercanvi de xeringuilles als centres penitenciaris

Més informació: