Obert el període d'inscripció pel curs d'Introducció als Mètodes Qualitatius aplicats a l'Avaluació de Polítiques Públiques

Enviat per admin el dt., 23/05/2017 - 17:16

Aquest curs organitzat per Ivàlua té per objectiu principal familiaritzar els alumnes amb els principals mètodes i tècniques d’anàlisi qualitativa que s’apliquen a l’avaluació de polítiques públiques. Es dirigeix a professionals de l’administració pública, del tercer sector i d’empreses de consultoria per al sector públic.

El curs, de 20 h de durada, està comprès de 5 sessions. El dilluns 29 de maig és el darrer dia per a inscriure's en aquest curs. 

Etiquetes

La Llei d’Estadística de Catalunya incorpora l’avaluació de les polítiques públiques entre els usos de les dades oficials

Enviat per admin el dj., 16/02/2017 - 09:02

La Llei 5/2016 aprovada pel Ple del Parlament el dia 22 de desembre proppassat inclou el Pla Estadístic de Catalunya 2017-2020 (PEC) i la modificació d’alguns aspectes de la Llei d’Estadística de Catalunya. Destaquem que el tercer objectiu general del PEC és Promoure l'ús de l'estadística oficial per a la recerca en ciències socials i l'avaluació i el millorament de les polítiques públiques.

Entre les modificacions incorporades a la LEC destaca el nou redactat de l’article 30, en el seu apartat primer:

Etiquetes

Formulació de polítiques basades en l’evidència de Mathematica Research

Enviat per admin el dv., 10/02/2017 - 14:34

El passat mes de gener a la Comissió sobre formulació de polítiques basades en l’evidència de Mathematica Research a Chicago, Matthew Matter Stagner va parlar  sobre la importància d’utilitzar  l’evidència per a millorar els programes i informar les decisions polítiques.  Les observacions de Stagner es basen en la seva pròpia experiència en l’avaluació dels programes de benestar infantil i en els canvis de polítiques dissenyats per a minimitzar els abusos i l’abandonament  infantil.

Etiquetes

Obert el període de presentació de comunicacions i ponències a la conferència de la Societat Americana d’Avaluació

Enviat per admin el dv., 10/02/2017 - 14:32

Encara resta obert el període de presentació de propostes a la Conferència anual de la Societat Americana d’Avaluació, que se celebrarà a Washington del 6 a l’11 de novembre de 2017, amb el títol: Evaluation: From Learning to Action. El termini per a la presentació de propostes finalitza el proper 16 de març.

Etiquetes

Salut posa en marxa el PADRIS, un programa gestionat per l’AQuAS

Enviat per admin el dv., 10/02/2017 - 14:27

El passat 12 de gener, es va presentar el programa PADRIS un programa públic per fer més i millor recerca i innovació en salut amb la reutilització de les dades.  Aquest programa que serà gestionat per  l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut, vol contribuir a millorar el posicionament internacional de Catalunya en recerca científica

El PADRIS se suma al Pla estratègic d'innovació i recerca en salut (PERIS) per potenciar la recerca en salut orientada a les persones.

Etiquetes

Nou Portal de Recerca de les Universitats de Catalunya

Enviat per admin el dv., 10/02/2017 - 14:24

El passat mes de gener es va presentar el  Portal de Recerca de les Universitats de Catalunya (PRC) que  recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats catalanes, facilitant així l'accés obert a la producció científica. A llarg termini, l'objectiu també és simplificar els processos de gestió i recolzar els d'avaluació. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el portal és d’accés obert i es basa en formats estàndard que faciliten la reutilització de les dades.

Etiquetes

Es demostra que el projecte “What's Up! Com vas de salut mental?” redueix l'estigma entre els joves

Enviat per admin el dv., 10/02/2017 - 14:19

Ja es coneixen els primers resultats de l'impacte del projecte 'What's Up! Com vas de salut mental?' per a joves, i són molt positius. Segons un estudi realitzat per la Fundació Sant Joan de Déu per la Recerca i la Docència i supervisat per l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (IVÀLUA), els resultats obtinguts a través de la part del projecte corresponent a les intervencions curriculars conviden a que sigui estés a aquells centres educatius que així ho sol·licitin.

Etiquetes

It Ain’t What You Give, It’s The Way That You Give It, nova publicació de Caroline Fiennes

Enviat per admin el dj., 12/01/2017 - 15:58

Carolinne Fiennes, directora de Giving Evidence (Regne Unit) acaba de publicar un nou llibre titulat It Ain’t What You Give, It’s The Way That You Give It, una guia sobre la importància de l’impacte i l’evidència en les diferents formes de la filantropia. L’autora va participar en la taula “Actors, missió i instruments de la nova filantropia” dins els diàlegs sobre noves formes de filantropia i transformació social, organitzats per Ivàlua amb la col•laboració de l’Obra Social “la Caixa”, el 2014.

Etiquetes

Ivàlua publica l’informe “Estimació de la pobresa energètica a Catalunya”

Enviat per admin el dv., 23/12/2016 - 10:52

L’informe “Estimació de la pobresa energètica a Catalunya” té un doble objectiu, en primer lloc fer una aproximació al nombre de persones i llars en situació de pobresa energètica i en segon lloc, dimensionar  el cost pressupostari de donar cobertura a les persones que es troben en aquesta situació a Catalunya.  Es tracta d’un document provisional que forma part dels treballs impulsats per la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i que Ivàlua duu a terme en l’àmbit de la pobresa energètica i l’objectiu és comptar amb millors

Etiquetes

Participació de l’Agencia de Evaluación y Calidad en el Seminari de l'OCDE sobre presa de decisions basades en evidències

Enviat per admin el dc., 21/12/2016 - 12:13

AEVAL ha representat a Espanya en el seminari de l'OCDE "What Works and Evidence Informed Policy Making: Exploring the Opportunities for International Collaboration ", celebrat a París el 16 de novembre, en el qual es van exposar diferents experiències de la realització d'avaluacions que serveixin com a eina per a la presa de decisions basades en evidències en els països integrants de l'Organització.

Etiquetes