Skip to main content

La Generalitat de Catalunya, a través d’Ivàlua i IDESCAT, crearà una finestreta única de microdades administratives per a facilitar l’avaluació de polítiques públiques

L’objectiu del projecte és facilitar dades administratives per al disseny, l’anàlisi i la millora de l’avaluació de les polítiques públiques.
Ivàlua potencia la formació en avaluació amb l'objectiu d'ampliar la comunitat d'avaluació

L’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) desenvoluparan una finestreta única de microdades administratives amb l’objectiu de fer-les servir com a eina per al disseny, l’anàlisi i la millora de l’avaluació de les polítiques públiques. Aquesta finestreta única estarà a disposició d’investigadors i responsables de diferents administracions per millorar en la seva presa de decisions.

A partir del creuament de totes les bases de microdades que actualment tenen els diferents departaments de la Generalitat i els seus organismes públics, el sistema facilitarà l’accés fàcil, àgil i segur a totes les dades “anonimitzades” de manera que es puguin fer servir per a recerca aplicada en l’àmbit de l’avaluació de les polítiques públiques. Aquesta iniciativa l’ha anunciada la conseller d’Ecoinomia i Finances de la generalitat, Alícia Romero Llano, s’ha anunciat avui en el marc de la 14a trobada de la comunitat de pràctica d’avaluació de polítiques públiques de la Generalitat de Catalunya (CoAVA) que ha tingut lloc aquest matí a la seu del Districte Administratiu de la Generalitat a Barcelona. 

 

14a Trobada de la Comunitat de pràctica de l’avaluació de polítiques públiques (CoAVA)

En aquesta nova trobada per compartir experiències al voltant de l’avaluació de polítiques públiques en el marc de la Generalitat de Catalunya, inaugurada per la consellera d’Economia i Finances de la Generalitat, Alícia Romero Llano, dilluns 27 de gener, s’han presentat diversos projectes destacats en avaluació. Esther Pallarols, directora general de Pressupostos, organisme organitzador de la CoAVA, ha presentat la planificació de l’avaluació a la Generalitat de Catalunya, destacant la important contribució d’Ivàlua, a la que la Generalitat ha dotat de més projectes i recursos, així com l’augment de la demanda d’avaluacions en els departaments del Govern.  

Montserrat Sagalés Torra i David Ovejero Fombuena, personal del Gabinet Tècnic del Departament de Justícia i Qualitat Democràtica, han explicat el procés d’elaboració i resultat final del Pla d’Avaluacions del Departament de Justícia i Qualitat Democràtica per al període 2024-28, que va comptar amb l’assessorament d’Ivàlua. També s’ha presentat l’avaluació del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya, a càrrec de Jordi Alba Granados, director tècnic del Pla de Doctorats Industrials del Departament de Recerca i Universitats. Finalment, la directora executiva d’Ivàlua, Mireia Borrell Porta, ha explicat el Pla estratègic d’Ivàlua per al període 2025-28. 

 

Comunitat de pràctica de l’avaluació de polítiques públiques (CoAVA)

Iniciada al juny del 2019 la CoAVA és una comunitat formada per una xarxa de professionals del conjunt del sector públic de la Generalitat, amb responsabilitat directiva i tècnica i interès en l’àmbit de l’avaluació de polítiques públiques. El seu objectiu és impulsar i sistematitzar l’avaluació de polítiques públiques a la Generalitat, mitjançant accions de compartir coneixement, experiències i recursos quant a l’avaluació de polítiques públiques, així com estratègies per a la seva institucionalització.

 

Web CoAVA   

Presentació d’Ivàlua sobre Contracte programa Ivàlua-Generalitat 2025-2028, Pla estratègic d’Ivàlua 2025-2028 i Pla anual d’actuacions d’Ivàlua 2025

Presentacions de la 14a Trobada del CoAVA

Assessorament per l’elaboració del Pla d’Avaluacions del Departament de Justícia   

Pla avaluacions del Departament de Justícia