Skip to main content

“Evaluación y toma de decisiones. Diálogos entre políticos y académicos para fortalecer la democracia” a la UNLa

El passat 25 d’agost va tenir lloc a la Universitat de Lanús (UNLa), a Buenos Aires, la Jornada ”Evaluación y toma de decisiones. Diálogos entre políticos y académicos para fortalecer la democracia”. La jornada va ser organitzada pel Programa Agenda Compartida de la UNLa i va comptar amb la participació de diverses organitzacions vinculades a l’avaluació, la major part d’Amèrica Llatina, i entre les quals hi va haver també Ivàlua. Hi van assistir 400 persones, entre estudiants, docents, professionals de l’àmbit de l’avaluació de polítiques públiques i persones vinculades a l’administració.

Saville Kushner, expert en avaluació i professor de la Facultat d’Educació de la Universitat de Auckland, va ser l’encarregat d’obrir la jornada amb la conferència inaugural. Tot seguit, al primer panell de la conferència, amb el nom d’ “Avaluació, utilització i transformacions en el sector públic” es van posar sobre la taula els reptes que suposa la institucionalització de l’avaluació en els àmbits de govern. El director d’Ivàlua, Marc Balaguer, va participar-hi per exposar la realitat catalana i la tasca d’Ivàlua en aquest àmbit. 

El segon panell, “Avaluació des d'Amèrica Llatina: debats conceptuals i metodològics” va reflectir els debats presents avui en el món de l’avaluació i la seva funció en l’entorn d’Amèrica Llatina. El tercer panell, “Organismes de control i avaluació. Limitacions i complementarietats”, va estar dedicat a la utilització que fan de l’avaluació els organismes de control.

La jornada va servir per constatar la similitud dels reptes als quals s’enfronten les diverses societats representades en relació amb l’avaluació de les polítiques públiques, així com per enfortir la xarxa entre les organitzacions i persones clau involucrades en aquest àmbit. Els vídeos de la jornada són accessibles des del Campus Virtual de la Universitat de Lanús