Skip to main content

Nou portal per promoure l’ús de registres administratius amb finalitats de recerca al Regne Unit

P-ADLS (Administrative Data Liaison Service) és el nom d’un nou portal posat en marxa per l’Economic and Social Research Council (ESRC) del Regne Unit, per promoure una utilització més intensa de dades contingudes en registres administratius per part de la comunitat acadèmica amb finalitats de recerca.

El servei -gestionat per la Universitat de St. Andrews, en col·laboració amb les universitats d’Oxford i Manchester- ofereix assessorament expert en l’ús d’aquest tipus de dades en treballs d’investigació, així com sobre aspectes legals, ètics, de protecció de dades, i també sobre les possibilitats de connexió de dades contingudes en diferents registres o en altres fonts.

El nou portal, mitjançant un arxiu on-line, facilita l’intercanvi i la difusió de models, mètodes i codis desenvolupats per investigadors per construir indicadors i altres instruments de mesura, sobre la base d’informació continguda en registres administratius. D’aquesta manera es pretén donar a conèixer i facilitar la replicació i/o el desenvolupament de mètodes emprats per altres investigadors, amb vistes a incrementar la qualitat i la quantitat de la recerca basada en dades administratives.

FONT: P-ADLS