Pla d’Acció per a l’Alimentació i l’Agricultura Ecològiques
El Pla d’Acció per a l’Alimentació i l’Agricultura ecològiques (PdAE) té com a missió l’increment de la producció i del consum agroalimentari ecològic a Catalunya, i compta amb una dotació pressupostària de 36,8 milions d’euros per al període de vigència del pla. El pla s’estructura en 6 objectius estratègics (el foment de la informació i el consum; el foment de les produccions; el foment del sector; el fomentde la qualitat; el foment de la innovació i el foment de les polítiques), 22 objectius operatius i 105 actuacions, cadascuna de les quals té identificada la unitat de l’administració responsable, que al seu torn és també responsable de l’execució pressupostària.
L'avaluació fa una definició de l’estat de la qüestió i de l’evolució del PdAE des de la posada en marxa. Per això, es recullen dades de seguiment del PdAE facilitats pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, la base de dades del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics dels anys 2008 a 2010, i la base de dades d’ajuts a les pràctiques agroambientals de l’agricultura i la ramaderia ecològica.