Vés al contingut

Sessió de treball al CCCB: Les dades per avaluar i mapar

El proper 22 de maig Federico Todeschini i David Casado, analistes d’Ivàlua, participaran en una sessió de treball al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, organitzada pel propi CCCB i l’Open Knowledge Foundation, sota el títol “Les dades per avaluar i mapar“ . En aquesta sessió s’explicarà el treball amb dades des de diferents perspectives. D’una banda, hi haurà una presentació de dos casos en el primer dels quals Ivàlua explicarà com s’avaluen les polítiques públiques i es debatrà si els resultats compensen el temps i la despesa invertida, i en el segon s’explicarà com es combina l’ajuda europea i la recerca de beneficis de les multinacionals petrolieres a Kenya. A la segona part, s’impartirà un taller de visualització de dades amb Visual, una eina de l’Idescat que pot facilitar molt la feina al periodista.

Aquesta sessió està emmarcada dins de les sessions mensuals de periodisme de dades que organitza conjuntament l’OKF en col•laboració amb el CCCBLab.

D’altra banda, els mateixos analistes, ja van impartir també el passat 26 d’abril un taller dins el marc de les IIes Jornades de Periodisme de Dades i Open Data, organitzades per la mateixa Open Knowledge Foundation, "El dardo en el dato: ¿Dos y dos son siempre cuatro?", a la Facultat de Comunicació Blanquerna. Properament podreu consultar els materials del Taller al  web de les Jornades.

FONT: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Open Knowledge Foundation

[Español]