dj., 07/05/2015 - 15:44

Resultats de l’avaluació de competències bàsiques dels alumnes de 4t d’ESO 2015

El 10 d’abril, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va presentar els resultats de l’avaluació de competències bàsiques dels alumnes de 4t d’ESO que es van realitzar el passat mes de febrer.

La prova avalua les competències en finalitzar l’etapa obligatòria en llengua catalana, llengua castellana, matemàtiques, i llengua estrangera –anglès i francès-. Els resultats d’aquesta edició són els següents: la mitjana en llengua catalana és de 76,3, en llengua castellana és de 75,2, en matemàtiques és de 68,7 i, en llengua anglesa (en el cas dels alumnes que la tenen com a primera llengua estrangera) és de 69,3. Enguany, com a novetat, s’han facilitat criteris objectius de correcció per a l’avaluació de l’expressió escrita en les competències lingüístiques.

L’avaluació de l’educació secundària obligatòria s’ha realitzat per quart any consecutiu i la titular d’Ensenyament ha explicat que s’ha incrementat la participació dels alumnes en relació al curs passat perquè cada cop aquesta prova és més inclusiva passant del  7,9 d’exempts l’any 2012, a un 5,2 aquest any.

FONT: Generalitat de Catalunya. Sala de Premsa