Vés al contingut

Curs d'introducció a l'Avaluació Econòmica

El passat 14 de novembre va iniciar-se la primera edició del curs d’introducció a l’avaluació econòmica, organitzat conjuntament per Ivàlua i el Departament d’Economia i Coneixement. La sessió inaugural va comptar amb la participació del Sr. Albert Carreras, Secretari d'Economia i Finances, del Sr. Ivan Planas, Director General de Seguiment i Avaluació de Polítiques d'Estabilitat i Creixement,  i del Sr. David Casado, analista d'Ivàlua. Tots tres varen emfatitzar la importància que l’avaluació econòmica pot tenir en un context com l’actual, on la manca de recursos obliga a disposar d’instruments que permetin avaluar, de forma clara i rigorosa, el retorn que la societat obté de les diverses inversions i programes finançats amb fons públics.

Han seguit el curs un total de 25 persones, amb bagatges formatius diversos, provinents de tots els Departaments de la Generalitat de Catalunya. El curs ha tingut una durada de 30 hores i va finalitzar el passat dia 21 de desembre, després de 10 sessions formatives impartides pels doctors en economia Ivan Moreno i Josep Maria Raya, analista de l’Autoritat Catalana de la Competència el primer, i professor de la UPF i de l’Escola Universitària del Maresme el segon. El curs ha constat de cinc sessions teòriques on s’han tractat les principals característiques de l’avaluació econòmica, amb un especial èmfasi en l’anàlisi cost-benefici, així com de cinc sessions pràctiques on s’han presentat sengles avaluacions econòmiques dutes a terme, per exemple, en els àmbits de les infraestructures, la sanitat o el turisme.  

Arran de la bona acollida del curs, està previst portar-ne a terme una segona edició durant el primer trimestre de 2013. Així mateix, un cop es completin les tasques d’edició i maquetació, també està prevista la difusió pública i gratuïta, a través de la web d’Ivàlua,  del manual introductori que els professors Moreno i Raya han  elaborat com a material de suport al curs.