Pasar al contenido principal

Dr. David L. Sackett: pare de la medicina basada en l'evidència

El president fundador de la Cochrane Collaboration i un pioner en la medicina basada en l'evidència, el Dr. David Sackett va morir el passat 13 de maig a l'edat de 80 anys.

Va ser un dels creadors de l'epidemiologia clínica i de la medicina basada en l'evidència (MBE) i el primer president de la Comissió Directiva de la Cochrane Collaboration el 1993. Va fundar el primer departament d'Epidemiologia Clínica i Bioestadística,  a la Universitat McMaster a Hamilton, Ontario (Canadà) el 1967,  i va fundar el Centre per a la MBE a Oxford (Regne Unit) el 1994.

Va contribuir àmpliament al desenvolupament de mètodes d'investigació a través dels seus llibres, articles i conferències a McMaster i a tot el món. Cal destacar que va convertir la investigació clínica en una activitat multidisciplinària científicament sòlida i en un "esport d'equip", la qual cosa sens dubte ha millorat la qualitat de la investigació mèdica i la pràctica clínica.

En paraules de David Sackett, “la MBE és la utilització conscient, explícita i  assenyada de la millor evidència clínica disponible per a prendre decisions sobre l'atenció dels pacients individuals"

FONT: CMAJMcMaster