Skip to main content

Ivàlua organitza un cicle de webinars sobre l’avaluació en el context de la Covid-19

Ivàlua potencia la formació en avaluació amb l'objectiu d'ampliar la comunitat d'avaluació
  • Les mesures preses per contrarestar la pandèmia són efectives i eficients? Quin paper té l’avaluació en aquest context?

  • El cicle, gratuït i obert a la participació, es desenvoluparà en dues fases al juliol i a la tardor.

Ivàlua organitza una sèrie de seminaris on line, gratuïts i oberts a la participació de tothom per a analitzar la importància de l’avaluació en el context de la Covid-19. El cicle de Webinars Avaluar per millorar, que es durà a terme en una primera fase al juliol i en una segona fase a la tardor, comptarà amb especialistes en avaluació d’Ivàlua i d’altres institucions públiques que explicaran l’experiència acumulada en avaluació per posar-la al servei de la crisi per la Covid-19. 

Les administracions públiques han hagut de fer front a una pandèmia a contratemps amb polítiques públiques d’emergència. A més, el moment actual ha disparat l’alarma sobre els sectors més vulnerables de la societat que tenen la necessitat d’ajut per contrarestar la situació econòmica derivada de la crisi sanitària i el confinament. En un context com aquest, l’avaluació té un paper, ara més que mai, primordial per contribuir a conèixer si aquestes intervencions responen a les necessitats detectades, estan ben dissenyades o serveixen per millorar o atenuar una situació determinada, així com per saber si són efectives i eficients. 

Sessions Juliol 2020
 

webinar 1 | Quin rol ha de desenvolupar l’avaluació en el context de la Covid-19? La importància de l’avaluació, ara més que mai


1-7-2020 | 17h

El paper de l’avaluació és important ja que permet continuar coneixent si les polítiques implementades, ja siguin en relació a la pandèmia o no, responen a les necessitats, estan ben dissenyades o serveixen per millorar una situació determinada.

Presentador i moderador: Xavier Cuadras Morató, president Consell Rector d’Ivàlua

Ponent: Marc Balaguer, director executiu d’Ivàlua

Inscripcions Webinar 1

 

webinar 2 | Com dissenyar polítiques basades en l’evidència? El paper de les revisions sistemàtiques en el context actual
 

15-7-2020 | 17h

Les revisions sistemàtiques de la literatura són un instrument útil per introduir l’evidència científica en el disseny d’intervencions socials que, també en el context de la Covid-19, contribueixen a implementar programes més útils i rigorosos. 

Ponent: Jordi Sanz, analista d’Ivàlua

Inscripcions Webinar 2

 

webinar 3 | Com millorar les polítiques de renda amb l’avaluació? Aprenentatges a partir d’intervencions a Catalunya
 

22-7-2020 | 17h

L’actual crisi econòmica derivada de la pandèmia, com l’anterior, fa necessàries polítiques d’ajut per a les famílies que han patit una davallada dels seus ingressos. Repassem les lliçons apreses a partir de les intervencions avaluades per Ivàlua: programa pilot BMincome, Fons Social d’Ajuts a Infants 0-16, Renda Garantida de Ciutadania i Renda Mínima d’Inserció.

Ponent: Federico Todeschini, analista d’Ivàlua

Inscripcions Webinar 3

 

Els webinars, a l’excepció del primer, comptaran amb la presentació de Marc Balaguer, director executiu d’Ivàlua, i la conducció a càrrec de Jordi Miras Llopart, responsable de Comunicació i Gestió del Coneixement d’Ivàlua.

Inscripcions

 

Els webinars tindran una durada d’una hora i estaran oberts a la participació.

Ivàlua continuarà els webinars a la tardor, després del parèntesi de l’estiu.

Tota la informació també a Twitter: @Ivalua_Cat | #WebinarsIvàlua