Recentment s’ha publicat una nova guia sobre avaluació d’impacte, escrita per Elliot Stern, i basada en un informe previ del UK Department for International Development (DFID) Broadening the range of designs and methods for impact evaluations. L'impuls per a aquesta guia va venir d'un grup de “cross-funders” 'interessats en ajudar als responsables de la presa de decisions dins de les organitzacions de la societat civil i els que els financen per comprendre millor com encarregar, g
El GAO publica l’informe “Experienced Agencies Follow a Similar Model for Prioritizing Research”
En aquest informe publicat per el Government Accountability Office (GAO) dels Estats Units es descriu el model per planificar les avaluacions de tres agències federals amb una especial experiència avaluativa: el Departament d’Educació, el de Salut i el d’Habitatge i Desenvolupament Urbà. El document conclou que els criteris emprats per planificar les avaluacions en aquestes agències són molt similars. Font: GAO.
Nova guia sobre avaluació ex ante
En el marc de la col·lecció de guies pràctiques sobre avaluació de polítiques públiques, Ivàlua ha editat la Guia pràctica 7. Avaluació ex ante, redactada per Mª Antònia Parera, analista d’Ivàlua, i descarregable gratuïtament des del Portal de recursos per a l’avaluació.
L’Autoritat Catalana de la Competència difon la Metodologia per a avaluar l’impacte competitiu de les normes (AIC)
El passat 8 de març, l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha fet difusió de la publicació Metodologia per a avaluar l’impacte competitiu de les normes (AIC). La trobareu disponible a <http://acco.gencat.cat/avaluacio-regulacio/index.html> i al portal de recursos per a l’avaluació.
Conferència virtual sobre metodologia d’avaluació
La Universitat de Witwatersrand, a Johanesburg (República de Sud Àfrica) organitza una conferència virtual sobre metodologia d’avaluació de programes els dies 7 a 9 d’abril de 2010. La Conferència vol combinar la presentació de ponències i estudis de cas amb tallers pràctics, i compta amb la participació d’avaluadors provinents de països desenvolupats i en vies de desenvolupament.