Vés al contingut

Nou Fons del Banc Mundial per promoure l’avaluació d’impacte

El Banc Mundial ha posat en marxa, en col·laboració amb el Govern del Regne Unit, un nou fons fiduciari per impulsar l’avaluació d’impacte de programes de cooperació al desenvolupament. Es tracta del Strategic Impact Evaluation Fund (SIEF), dotat amb 40 milions d’euros per un període de vigència de 5 anys (2012 – 2017). És, hores d’ara, el fons fiduciari amb més pressupost dels que gestiona el Banc Mundial, i té com a precedent immediat un instrument similar finançat fins l’any 2011 pel Govern espanyol (el SIEF I).

El fons, gestionat per la Xarxa de Desenvolupament Humà del Banc Mundial, té com a objectiu la millora de l’efectivitat de les polítiques de desenvolupament –especialment en els sectors de salut, nutrició i educació- mitjançant l’ampliació de la base empírica d’evidències disponibles sobre el seu funcionament i resultats. De forma addicional, el fons finançarà actuacions de millora de la capacitat per generar sistemes de monitoratge i avaluació dels programes, especialment pel que fa a l’avaluació d’impacte. Finalment, també es preveu finançar activitats de difusió dels resultats de les avaluacions.

La gestió del fons es realitzarà mitjançant convocatòries, la primera de les quals, relativa a avaluacions d’impacte de programes de nutrició infantil, salut, educació bàsica i sistemes de subministrament d’aigua, entre d’altres, s’ha publicat recentment, amb data de tancament de 4 de juny.

Font: WORLD BANK