Vés al contingut

Jornada Internacional: "Els joves NINI: com evitar una generació perduda?"

Ivàlua organitza, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” una Jornada Internacional sota el títol "Els joves NINI: com evitar una generació perduda?", que se celebrarà a Barcelona el 27 de juny  de 2013. 

La Jornada pretén analitzar l’abast del fenomen NINI en el nostre entorn, destacant les seves causes i conseqüències, així com les polítiques locals, nacionals i internacionals desenvolupades per fer-hi front i, quan s’ha avaluat, la seva efectivitat. La Jornada també vol servir per conèixer com s’ha afrontat aquesta problemàtica a d’altres països, tant d’Europa com del continent Americà, per tal d’extreure aprenentatges de les avaluacions que s’hi han portat a terme i, poder promoure intervencions més efectives. Finalment, l’acte pretén fomentar el debat sobre la necessitat de desenvolupar no tan sols intervencions pal·liatives (programes de “segona oportunitat”), sinó també actuacions de caràcter preventiu que adrecin els problemes previs que originen la vulnerabilitat dels NINIs.

El programa inclou quatre taules rodones amb la participació d’experts nacionals i internacionals entre els que es troben Marc Gurgand (École d’Economie de Paris), Harry Holzer (Georgetown Public Policy Institute), Carme Pagès-Serra (BID), Sergi Jiménez (UPF), Manuel Bagüés (Universidad Carlos III), Stephen Kuhn (IZA) i Manfred Wallenborn (European Training Foundation), a més de Miquel Àngel Alegre, Jaume Blasco i David Casado, d’Ivàlua.

Més informació

[Español]