Vés al contingut

Data Access and Re-Use Policies (DARUP) Workshop Report: priorities for 2015

En els darrers anys la Comissió Europea i els Estats membres de la UE han realitzat inversions considerables per tal de crear una infraestructura electrònica paneuropea que pugui donar suport a múltiples col•lectius científics.

La proliferació de dades, cada vegada més ràpida i sustentada en nous i potents instruments científics, tècniques de simulació i la digitalització de recursos, ha estat el catalitzador de l’increment dels esforços i les inversions.

El projecte europeu EUDAT, té l’objectiu de resoldre aquests reptes i d’aprofitar les noves oportunitats aplicant la seva visió de futur relativa a una infraestructura col•laborativa de dades.

Recentment s’ha publicat el Data Access and Re-Use Policies Workshop Report: priorities for 2015, un informe que recull el treball del taller DARUP celebrat a Roma el passat mes de novembre, per avançar en la definició de polítiques per als possibles usuaris de les infraestructures de dades, tant els "proveïdors de dades" - que necessiten saber com es faran accessibles les seves dades - i els "consumidors de dades" - que necessiten saber sobre l'accés o reutilització i restriccions abans de començar a treballar amb qualsevol de les dades.

 

FONT: EUDAT