Vés al contingut

3ie posa en marxa la primera base de dades de revisions sistemàtiques de programes de desenvolupament

3ie, ha anunciat el mes d’octubre el llançament d’una base de dades de revisions sistemàtiques de l’evidència disponible sobre l’efectivitat  dels programes de cooperació al desenvolupament en països d’ingressos baixos i mitjans. La iniciativa està finançada pel Departament de Desenvolupament Internacional del Govern del Regne Unit.

La base de dades ofereix de moment més de 100 revisions que abasten sectors com l'agricultura, l'educació, la nutrició i la salut. La base de dades té previst cobrir tots els àmbits del desenvolupament, tot i que el nombre de referències disponibles i el grau de cobertura s’anirà estenent de forma gradual, a mida que es vagin afegint noves revisions.

Les revisions sistemàtiques examinen tota l'evidència existent sobre l’efectivitat d’una determinada intervenció o programa, i són molt útils per proporcionar informació sintètica i a la vegada exhaustiva al respecte. Tanmateix, fora dels sectors de la medicina i la salut pública, el coneixement i l'aplicació de les revisions sistemàtiques es troba encara en una fase inicial. 

3ie és una entitat sense ànim de lucre que té per missió la promoció de l’avaluació d’impacte de programes de desenvolupament. La seva Junta de Govern està integrada per 10 representants provinents de l’OCDE, Nacions Unides, organismes com Brookings, la Bill and Melinda Gates Foundation i diverses universitats, entre altres.

Més informació