Pasar al contenido principal

L’EAPC ofereix formació sobre l’avaluació per a la presa de decisions per a comandaments de les administracions públiques catalanes

• La formació ha estat dissenyada per Ivàlua, l’AAE del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat i l’AQuAS.
• El Mòdul 7 del Pla de desenvolupament Directiu ofereix eines per incorporar l’avaluació en el dia a dia del personal directiu de l’administració
Presentació Mòldul 7 EAPC

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha iniciat el Mòdul 7 del Pla de desenvolupament Directiu que està dedicat a l'avaluació com a eina de millora per a la presa de decisions i destinat a comandaments de les administracions públiques catalanes.

Aquest mòdul capacita i dona eines a les persones que treballen en àmbits de presa de decisió per a què les incorporin l’avaluació en el seu dia a dia. D’aquesta forma el mòdul explica les diferents modalitats d’avaluació, ajuda a definir els indicadors més adequats per a cada una d’aquestes, aporta elements per a millorar el seguiment de projectes i per maximitzar el potencial de l’avaluació en els processos de presa de decisions.

L’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua); l’Àrea d’Avaluació Econòmica (AAE) de la Direcció General de Pressupostos (Departament d’Economia i Hisenda) de la Generalitat de Catalunya; i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS) han fet la direcció acadèmica, dissenyat el programa, escollit els docents especialistes, creat la part de la pràctica i en faran l'avaluació. Col·laboracions com aquesta s’inscriuen dins de les funcions d’Ivàlua de contribuir a la capacitació de les administracions públiques en matèria d’avaluació, tal com recull el seu Pla de formació.

La sessió inaugural, que es va fer el 5 d’abril, va comptar amb la presentació del director executiu d’Ivàlua, Marc Balaguer; la cap de l’AAE del Departament d’Economia i Hisenda, Maria José del Blanco; i la directora de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya a l’AQuAS, Anna Garcia-Altés. El catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Guillem López-Casasnovas va pronunciar la conferència inaugural La importància de l’avaluació per a la presa de decisions.

 

Mòdul 7 Pla de desenvolupament Directiu: L' avaluació com a eina de millora per a la presa de decisions

Formació Ivàlua

Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC)