Pasar al contenido principal

Assessorament a la Taula del Tercer Sector pel foment de l’avaluació en les entitats del tercer sector social

Des del 2017 fins a l’actualitat, Ivàlua ha continuat assessorant la Taula del Tercer Sector en la promoció de la cultura de l’avaluació entre les entitats del tercer sector social.

La primera fase de col·laboració entre Ivàlua i la TTSS es va iniciar al 2017 per promoure l’avaluació en les entitats del tercer sector social amb tasques de sensibilització sobre la necessitat i els avantatges d’avaluar programes d’intervenció social. Aquesta primera fase es va tancar al 2019 amb l’elaboració d’un Toolkit d’avaluació per a les entitats.

La segona fase es va iniciar amb l’elaboració d’una diagnosi sobre l’estat de l’avaluació al tercer sector, que va servir per acabar de definir les principals apostes en termes de cultura de l’avaluació. Es va optar per, d’una banda, reforçar l’oferta formativa sobre avaluació per a entitats del tercer sector. D’aquesta manera, cada any, durant el període 2020-2023, i també està prevista un curs per al 2024, s’ha realitzat una formació sobre un tema específic: com incorporar la participació en les avaluacions, avaluacions d’impacte o eines per al disseny d’intervencions socials. D’altra banda, es va apostar per millorar l’avaluabilitat de les intervencions de les entitats del tercer sector, elaborant una eina específica, que poguessin emprar els equips de les entitats de manera autònoma. Tota aquesta feina s’ha materialitzat en els productes que s’enumeren a continuació:

Informe diagnòstic sobre l’estat de l’avaluació al tercer sector social

Toolkit Eines d’avaluació per a les entitats socials

Infografia Com incorporar la participació

Guia pràctica Avaluació de programes dels tercer sector social

Infografia Tercer Sector