Pasar al contenido principal

Jornada sobre avaluació de polítiques públiques al Departament d’Economia i Coneixement

El passat 9 de febrer Ivàlua va participar en una Jornada sobre avaluació de polítiques públiques al Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Els objectius d’aquesta Jornada eren els de proporcionar els coneixements sobre el què s’està fent en matèria d’avaluació en general i econòmica en particular en altres països i com s’està avançant a la Generalitat de Catalunya.

Aquesta Jornada anava adreçada al personal directiu i tècnic del propi Departament i les seves entitats vinculades i es va estructurar en 3 parts.

En la primera es va parlar sobre les polítiques públiques experimentals, presentant l’experiència Nesta (UK), en la segona es va posar el focus en l’avaluació de polítiques públiques a Catalunya, i és en aquest bloc on es va parlar sobre el paper de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua), presentant tres experiències concretes d’avaluació per part dels seus analistes, després d’una breu introducció a l’organisme per part de la seva directora, Eulàlia Dalmau. Federico Todeschini, va presentar l’avaluació ex- ante de l’impost sobre habitatges buits, David Casado va parlar sobre l’avaluació del disseny del PIRMI i Miquel Àngel Alegre, va cloure aquest bloc explicant l’avaluació de l’impacte dels Serveis d’Orientació i Recerca de Feina de Barcelona Activa. La Jornada va finalitzar amb un tercer bloc sobre l’avaluació econòmica a la Generalitat de Catalunya.