Vés al contingut

Presentada públicament l’Avaluació del Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI)

L’ 1 de juliol de 2010 la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció i Ivàlua han presentat públicament l’avaluació del PIRMI en el període 1998 - 2008.

Segons l’avaluació, un 41% de les llars  beneficiàries de la Renda Mínima  d’Inserció  a Catalunya  s’estan menys de 2 anys en el programa, mentre que un 28% abandona el  PIRMI després de dos anys d’estada i un 24,5, un cop passats 6 anys  rebent la prestació, encara  tenen necessitat d’aquest ajut social per sobreviure.  El 13,5% de les llars que surten del programa tornen a entrar al llarg dels 4 anys posteriors a la sortida, si bé aquesta proporció es redueix al 10,7% en les llars que surten per inserció laboral. 

Un 38% de les sortidesdel PIRMI es fan per inserció laboral. Tanmateix, les taxes de participació laboral de les llars que surten del programa per aquest motiu es mantenen per sota del 70 % al llarg dels 4 anys posteriors a la sortida. 

L’avaluació ha estat realitzada per David Casado, analista d’ivàlua i responsable del projecte, acompanyat per Jaume Blasco –també analista d’Ivàlua- i Lluís Ferrer. 

La presentació s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i hi han assistit 125 persones procedents de l’Administració, d’entitats del tercer sector social i món acadèmic.