Vés al contingut

L’EAPC dedica el quart número de l’European Public Mosaic a l’avaluació de les polítiques públiques

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) acaba de publicar el quart número de la revista electrònica ‘European Public Mosaic (EPuM). Open Journal on Public Service’ dedicat a l’avaluació de les polítiques públiques. La publicació inclou dos articles d’experts i dues entrevistes amb especialistes, així com una videoentrevista amb el director executiu de la fundació britànica Nesta, Geoff Mulgan. Tampoc falten les seccions de bones pràctiques, noves tendències i flaixos d’actualitat.  

Els membres del Joint Research Centre de la Comissió Europea (servei especialitzat en ciència i coneixement) Lene Topp i David Mair signen una contribució sobre les competències i habilitats que hauran de tenir els acadèmics i els decisors públics per tal de col·laborar més estretament i generar polítiques públiques més eficaces. Per la seva banda, el president del Consell Rector de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua) Frederic Udina i el director executiu Marc Balaguer reflexionen sobre polítiques públiques i evidència a partir de l’experiència acumulada per l’agència d’avaluació catalana. Ivàlua ha col·laborat estretament en la preparació i redacció de continguts del quart número de l’EPuM.

Des dels Estats Units, la codirectora de l’Evidence for Policy Design (EPoD) de la Universitat de Harvard Rohini Pande respon a preguntes sobre la incorporació de l’evidència en la presa de decisions, les habilitats que haurien de tenir els servidors públics o la formació orientada a la generació, el consum i l’explotació de dades fruit de processos d’avaluació. Pande és una de les expertes més reconegudes en aquest camp a escala internacional. D’altra banda, el professor de la Universitat de Nova York a Abu Dhabi i fundador del Laboratori Interdisciplinari d’Avaluació de Polítiques Públiques (LIEPP) de SciencesPo (Paris), Étienne Wasmer, aborda la importància de treballar de forma transversal i amb acadèmics de diverses especialitats per obtenir propostes més útils i eficaces de cara als gestors públics. 

Tanquen el número les seccions habituals de bones pràctiques, noves tendències (Randomised Controlled Trials, col·laboració entre agències d’avaluació i governs, Data Labs, accessibilitat a dades estadístiques o avaluació de l’impacte de polítiques públiques) i flaixos d’actualitat. L’EPuM és una publicació periòdica íntegrament en anglès que té per objectiu contribuir al debat internacional sobre gestió pública. De caire divulgatiu, s’adreça especialment a professionals de l’Administració i gestors de serveis públics. La subscripció és gratuïta. Consulteu també els números anteriors dedicats a participació ciutadanatransformació digital i gestió del talent.