Vés al contingut

L’avaluació de polítiques públiques en l’àmbit sanitari: la millora de l’atenció a l’ictus a Catalunya com a exemple

El darrer número de la revista  Nota d'Economia, publicació periòdica del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, publica l’article “L’avaluació de polítiques públiques en l’àmbit sanitari: la millora de l’atenció a l’ictus a Catalunya com a exemple” .

Aquest treball presenta l’avaluació de la millora de l’atenció a l’ictus a Catalunya, com a exemple de l’avaluació de polítiques públiques en l’àmbit  sanitari.

L’estudi  mostra que després de les millores que han tingut lloc en l’atenció a l’ictus agut a Catalunya en el període 2005-2012 es van evitar 719 defuncions i es van guanyar 11.153 anys de vida, amb un valor social  mínim de 353 milions d’euros i un valor màxim de 1.050 milions d’euros. Un cop eliminat l’efecte de l’augment de la incidència, el nombre de defuncions per ictus va ser de 919 i 11.760 anys de vida guanyats, amb un valor  social mínim de 372 milions d’euros i un valor social màxim de 1.195 milions d’euros. Tenint en compte que la territorialització d’atenció a l’ictus agut va tenir un cost petit, és més que possible que els beneficis superin els costos.

Més informació

FONT: AQUAS