Vés al contingut

Ivàlua i la UPF continuen incorporant noves avaluacions i millorant l’accessibilitat al Repositori d’avaluacions de polítiques públiques

Ivàlua potencia la formació en avaluació amb l'objectiu d'ampliar la comunitat d'avaluació
  • El repositori compta amb una cinquantena més d’avaluacions incorporades aquests primers mesos de l’any

  • A nivell de funcionalitat, s’ha millorat el motor de cerca per poder filtrar per any de publicació, autor i institució avaluadora

El Repositori d’avaluacions de polítiques públiques, un recurs que posa a disposició de forma sistematitzada avaluacions rigoroses de polítiques i programes públics realitzats a Catalunya, continua ampliant el seu fons amb noves avaluacions. En les darreres setmanes s’han afegit una cinquantena d’avaluacions d’intervencions de diferents àmbits temàtics, dels que en destaquen sobre Ocupació i emprenedoria (22), Afers socials i desigualtat (7), Salut (7) i Educació (6); i de diferent tipologia, les més nombroses de les quals són de disseny, d’implementació i d’impacte. L’any 2022 es va ampliar el fons amb 46 avaluacions.

El grup de treball conjunt entre Ivàlua i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha treballat les darreres setmanes en la incorporació de novetats al motor de cerca que permet facilitar-ne la consulta i millorar la cerca dels informes d’avaluació per part dels usuaris consultants. Entre les novetats més destacades hi ha la incorporació de 3 nous filtres de cerca pels criteris any de publicació, autor i institució avaluadora. El filtre d’autor permet cercar individualment per autor malgrat que un determinat informe s’hagi realitzat conjuntament entre diversos professionals/avaluadors.

El Repositori d’avaluacions de polítiques públiques està obert a la col·laboració d’administracions, organitzacions i professionals avaluadors que vulguin compartir el seu coneixement. Per aquest motiu, s’ha fet més accessible el formulari d’aportacions d’avaluacions per tal d’alimentar el repositori amb noves aportacions. Un cop entrades les dades, des de Ivàlua es revisa que la informació entrada en els camps és l’apropiada i s’actualitza la pàgina perquè apareguin les noves entrades.

Repositori

El Repositori d’avaluacions de polítiques públiques és un projecte conjunt entre Ivàlua i la Universitat Pompeu Fabra que facilita evidència sobre avaluacions per a que tant professionals que avaluen com persones que en fan ús puguin accedir-hi per millorar les seves intervencions a través d’una presa de decisions públiques informada. Actualment compta amb un fons de més de dos centenars d’avaluacions d’intervencions, concretament 205 fins el moment, dutes a terme per institucions públiques, entitats del tercer sector social, consultores i persones avaluadores independents. Hi ha avaluacions d’intervencions impulsades des d’organismes de la Generalitat, de les diputacions de Barcelona o Girona, d’Ajuntaments com el de Barcelona, Olot o el Prat de Llobregat i altres organismes públics.

 

Accedeix al Repositori d'avaluacions de polítiques públiques

Veure el vídeo sobre el Repositori d’avaluacions de polítiques públiques

Veure Policy brief Repositori d’avaluacions de polítiques públiques

Veure Infografia sobre Repositori d’avaluacions de polítiques públiques