Vés al contingut
dc., 27/09/2017 - 12:40

Es presenta el protocol d'avaluabilitat al GIGAPP 2017

Ahir, 26 de setembre, l’analista Marçal Farré va presentar el protocol d’avaluabilitat d’Ivàlua en el VII Congrés Internacional en Govern, Administració i Polítiques Públiques (GIGAPP 2017), celebrat a Madrid i organitzat per la comunitat d’investigació GIGAPP.

El protocol d’avaluabilitat és una eina dirigida a professionals que tenen responsabilitat en les polítiques públiques i del tercer sector social i que es plantegin emprendre una avaluació. El seu objectiu és contribuir a conèixer millor l’avaluabilitat d’una determinada política per decidir si és convenient dur a terme una avaluació, així com facilitar la millora en el seu disseny, planificació i implementació.

En aquesta edició, el Congrés ha comptat amb un Grup de Treball específic sobre avaluació de polítiques públiques, que ha aplegat investigadors que treballen des de diferents perspectives metodològiques, i ha estat un espai per debatre sobre diferents abordatges i usos de l’avaluació a través de la comparació entre diferents experiències. En aquest sentit, s’ha debatut sobre el rol de l’avaluació en els processos de decisió, la participació ciutadana en l’avaluació i l’actuació dels òrgans regulatius i de control en relació a l’avaluació en el context brasileny.