Vés al contingut

Es presenta el protocol d'avaluabilitat al GIGAPP 2017

Ahir, 26 de setembre, l’analista Marçal Farré va presentar el protocol d’avaluabilitat d’Ivàlua en el VII Congrés Internacional en Govern, Administració i Polítiques Públiques (GIGAPP 2017), celebrat a Madrid i organitzat per la comunitat d’investigació GIGAPP.

El protocol d’avaluabilitat és una eina dirigida a professionals que tenen responsabilitat en les polítiques públiques i del tercer sector social i que es plantegin emprendre una avaluació. El seu objectiu és contribuir a conèixer millor l’avaluabilitat d’una determinada política per decidir si és convenient dur a terme una avaluació, així com facilitar la millora en el seu disseny, planificació i implementació.

En aquesta edició, el Congrés ha comptat amb un Grup de Treball específic sobre avaluació de polítiques públiques, que ha aplegat investigadors que treballen des de diferents perspectives metodològiques, i ha estat un espai per debatre sobre diferents abordatges i usos de l’avaluació a través de la comparació entre diferents experiències. En aquest sentit, s’ha debatut sobre el rol de l’avaluació en els processos de decisió, la participació ciutadana en l’avaluació i l’actuació dels òrgans regulatius i de control en relació a l’avaluació en el context brasileny.