Vés al contingut

El professor Peter Knoepfel visita Ivàlua per aportar la seva experiència en avaluació de polítiques públiques mediambientals a Suïssa

El passat 24 de novembre el professor Peter Knoepfel, doctor en Dret i catedràtic de Polítiques Públiques i Sostenibilitat a l’Institut d'Hautes Études en Administration Publique (IDHEAP) de Suïssa, Institut que va dirigir entre 1994 i 2002 i del que és professor des de 1982,  va impartir a Ivàlua un seminari restringit amb el títol Avaluació de polítiques públiques en l'àmbit del medi ambient. L'experiència de Suïssa. A la sessió, organitzada de forma conjunta amb l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), hi va participar un grup de 6 persones format per investigadors i diverses persones procedents de les administracions catalanes.

Durant la sessió es va debatre sobre  el procés de desenvolupament i institucionalització de l’avaluació de polítiques públiques a Suïssa. El professor Knoepfel va abordar cinc qüestions cabdals per a qualsevol professional que es dediqui a l’avaluació: 

  • Com afrontar una avaluació d’impacte quan l’organisme que encarrega l’avaluació no vol donar accés a les dades?
  • El mètode ‘estrella’ d’una avaluació: el cas de l'Environmental Impact Assessment
  • Com s’ha institucionalitzat l’avaluació a Suïssa? Alguns aprenentatges a nivell federal i sub-federal
  • Els jocs de poder ‘ el rol de l’avaluació'
  • La importància del projecte d’avaluació: el cas de projectes urbanístics