Vés al contingut

Catalunya ha participat en la trobada anual del Fòrum STS de ciència i tecnologia, al Japó

El Govern ha participat al Fòrum STS de ciència i tecnologia, que s’ha celebrat del 2 al 4 d’octubre a la ciutat japonesa de Kyoto i que ha aplegat uns 1.200 representants de més de 100 països i organitzacions internacionals d’arreu del món de l’àmbit de la recerca.

Catalunya ha estat convidada per participar en la 7a reunió de presidents d’agències de gestió de finançament de la recerca, a la qual hi ha assistit el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, en qualitat de president de l’AGAUR, l’agència catalana de gestió d'ajuts universitaris i de recerca.

El secretari d'Universitats i Recerca ha presentat el sistema català de recerca que aposta per "l'atracció i retenció del talent" i la mesurabilitat de "l'excel•lència" i ha defensat un sistema d’avaluació dels projectes científics basat “ens els resultats en lloc d’en absurdes auditories econòmiques”. Navarro ha subratllat que “fer ciència té un altíssim nivell d’incertesa natural i, per tant, no és el mateix que fer carreteres, aeroports o hospitals”. Per tant, “les agències de finançament i els polítics que les creen han de ser conscients de la comesa i els mètodes de la ciència”, ha afegit.

Més informació>>

FONT: Generalitat de Catalunya. Sala de Premsa