Vés al contingut

AvaluaVespres | Primera trobada de la Xarxa de professionals de l’avaluació

Banner Avalua Vespres

AvaluaVespres | Primera trobada de la Xarxa de professionals de l’avaluació

Les noves trobades professionals i de networking sobre l’avaluació s’anomenen AvaluaVespres, una iniciativa d’Ivàlua en el marc de la Xarxa de professionals de l’avaluació.
21 abril 2022 | 18:00 - 19:30h

Activitat realitzada

A la primera edició dels AvaluaVespres, Ivàlua va presentar la Xarxa de professionals de l'avaluació i els serveis associats i es va donar veu als professionals per conèixer els seus reptes i inquietuds.

 

Conclusions de la trobada

El passat 21 d’abril del 2022 va tenir lloc el primer AvaluaVespres al Museu d’Història de Catalunya. A la trobada, promoguda per Ivàlua en el marc de la Xarxa de professionals de l’avaluació, hi van participar més de 40 persones provinents d’Administracions públiques, consultories d’avaluació, universitats i professionals independents, que van intercanviar punts de vista sobre les necessitats de les administracions pel que fa a l’avaluació, els serveis que s’ofereixen per part dels professionals de l’avaluació i el rol de la Xarxa en teixir ponts entre tots els actors. La trobada també va servir per presentar els nous serveis de la Xarxa de professionals de l’avaluació, que inclouen el Banc de professionals de l’avaluació; un directori públic on els professionals de l’avaluació poden publicar un perfil propi per tal d’augmentar la visibilitat dels seus serveis.

Què ens n'enduem?

Ens n’enduem, en paraules d’un participant, les 4C: Coneixences i Coneixements, tot amenitzat amb un ambient ‘Casual’ amb Canapès. Es va parlar de la necessitat de desenvolupar una cultura de l’avaluació dintre de l’Administració pública que ajudi a fer un millor disseny de les polítiques públiques, i de maneres d’aconseguir-ho. També es va posar èmfasis en la necessitat de disposar d’un sistema d’accés i tractament de dades centralitzat i de qualitat, imprescindible per avançar en la realització de polítiques basades en evidència. Al mateix temps, les Administracions públiques van demanar que des del sector de l’avaluació es faci èmfasis en la transferència de coneixement per tal d’apropar de manera accessible el coneixement generat en les avaluacions al personal tècnic i decisor així com a tots els públics. Els professionals de l’avaluació, és a dir aquelles persones que realitzen avaluacions, van reivindicar que el seu valor afegit no està només en el rigor de la seva anàlisi, sinó en l’escolta activa i l’acompanyament que fan al sector públic en tot el procés d’avaluació. Les anàlisis no son ni haurien de ser part de ‘la màquina tecnocràtica’, sinó que haurien de servir per dissenyar millors polítiques i prendre decisions que beneficiïn la ciutadania. Una ciutadania, es va assenyalar, que ha de ser part activa en algunes avaluacions mitjançant l’ús de metodologies participatives. El talent en l’àmbit de l’avaluació és molt important a Catalunya, i no obstant això, és encara un talent atomitzat i amb pocs espais de creació de sinèrgies. La trobada va servir per reivindicar la necessitat de tenir un espai pels professionals de l’avaluació, i es va explicitar què necessita fer la Xarxa per esdevenir aquest espai. La Xarxa ha de ser creadora de vincles i generadora de col·laboracions entre professionals i entre aquests i les Administracions Públiques. Ha de ser el lloc on es comparteixen bones pràctiques i experiències – incloent èxits així com fracassos d’avaluació, així com el lloc des d’on donar impuls a les demandes dels professionals cap a l’Administració Pública.

 

Programa / Activitat realitzada

18.00h | Obertura

A càrrec d'Esther Pallarols | Directora General de Pressupostos - Departament d'Economia i Hisenda - Generalitat de Catalunya

18.05h | Presentació: La contribució de la Xarxa de professionals de l'avaluació a un ecosistema d'avaluació a Catalunya

A càrrec de Marc Balaguer, director executiu d'Ivàlua

18.20h | Presentació de la Xarxa de Professionals de l'avaluació: Objectius i nous serveis

A càrrec de Mireia Borrell Porta, analista en cap d'Ivàlua i responsable de la Xarxa de Professionals de l’Avaluació

18.40h | Dinàmica de networking: Reptes i inquietuds dels professionals de l'avaluació

A càrrec de Jordi Miras Llopart, responsable de Comunicació i Gestió del Coneixement d'Ivàlua. Resum final de la dinàmica a càrrec de Carla Cordoncillo, analista d'Ivàlua.

Volem conèixer quines problemàtiques i reptes professionals teniu com a professionals.

19.25h | Cloenda

A càrrec de Xavier Cuadras Morató, president del Consell Rector d'Ivàlua

Places limitades. Aforament limitat per les mesures sanitàries.

 

Què són els AvaluaVespres?