Vés al contingut

L’avaluació d'Ivàlua sobre el Servei d’Ajut a Domicili del Departament de Drets Socials és finalista als Premis Europeus de Serveis Socials 2023

Obert el període de votació pels premis de la European Social Network fins al 4 de novembre
Ivàlua potencia la formació en avaluació amb l'objectiu d'ampliar la comunitat d'avaluació

L’avaluació d’Ivàlua sobre el Servei d’Ajut a Domicili (SAD) de la Generalitat de Catalunya és finalista als Premis Europeus de Serveis Socials (European Social Services Awars 2023) que organitza la European Social Network (ESN), una organització amb 20 països membres que comparteix i intercanvia coneixements per a la millora de la qualitat i eficàcia dels serveis socials públics.

Aquests premis reconeixen l’excel·lència en els serveis socials i la tasca realitzada en la gestió, planificació, prestació i millora dels serveis socials públics arreu d’Europa i s’elegeixen amb la participació de la ciutadania que pot optar a votar les iniciatives finalistes fins al 4 de novembre. L’avaluació d’Ivàlua, que du per títol L’avaluació del Servei d’Ajut a Domicili (SAD) a Catalunya: un anàlisi amb mètodes mixtes per a millorar la intervenció social va ser preseleccionada per un grup de persones expertes en la categoria de recerca i avaluació i podria ser premiada en la cerimònia del proper 16 de novembre si rep el suport ciutadà.

 

Vota Avaluació d’Ivàlua sobre el SAD – Categoria Recerca i avaluació

 

Avaluació del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD)

L’objectiu de l’avaluació del SAD és aportar evidències per millorar la política i definir un nou model d’atenció a l’entorn domiciliari. Entre els reptes es troben avançar en l’atenció centrada en la persona, assolir una major integració de serveis, principalment en l’atenció social i sanitària i introduir la perspectiva de gènere i interseccional en la política. És pot accedir a les publicacions de l’avaluació a la web d’Ivàlua.

L’avaluació del Servei d’Ajut a Domicili (SAD) respon a un doble repte: en primer lloc, té per objectiu analitzar una política estratègica davant d'unes necessitats de cures cada cop més diverses i en expansió. En segon lloc, és necessari disposar d’evidències i avançar en l’avaluació de les polítiques socials per poder millorar-les i adaptar-les a la magnitud de les transformacions sociodemogràfiques. Així doncs, es tracta d’una política en la què hi ha consens que cal reforçar i reorientar, oferint una atenció més centrada en la persona, comunitària i preventiva.

El Servei d’Ajut a Domicili (SAD) dona suport a persones en situació de dependència o de risc social amb l’objectiu de potenciar la integració i autonomia en el seu entorn familiar i comunitari. El SAD és considerat un servei clau en el marc dels serveis socials, tant pel volum de recursos que s’hi destina com pels canvis sociodemogràfics als què fa front. Es tracta d’un servei en el què participen múltiples agents, entre els quals, les entitats locals (Àrees Bàsiques de Serveis Socials, ABSS) són les responsables de la seva prestació i la Generalitat de Catalunya col·labora en la planificació, avaluació i finançament.

L’objectiu de l’estudi és aportar evidències per millorar la política i definir un nou model d’atenció a l’entorn domiciliari. Entre els reptes clau d’aquest model es troben avançar en l’atenció centrada en la persona, assolir una major integració de serveis, principalment en l’atenció social i sanitària i introduir la perspectiva de gènere i interseccional en la política.

 

Premis Europeus de Serveis Socials de l’European Social Network (ESN)

Els Premis Europeus de Serveis Socials, organitzats per l’European Social Network (ESN), reconeixen l’excel·lència en els serveis socials i la tasca realitzada en la gestió, planificació, prestació i millora dels serveis socials públics arreu d’Europa. L’avaluació d’Ivàlua competeix en la categoria de Recerca i avaluació, però hi ha quatre categories més sobre Prestació de serveis, Suport als i les professionals, Pràctica col·laborativa i Transformació digital.

L’objectiu dels premis és difondre els assoliments en els serveis socials, identificar i promoure bones pràctiques i reconèixer l’excel·lència en aquest camp en l’entorn europeu. Els premis s’atorguen cada any en diverses categories i són referència de pràctiques innovadores en els serveis socials.

 

Vota per la candidatura d’Ivàlua - Avaluació del Servei d’Ajut a Domicili (SAD) - Categoria Recerca i avaluació

 

Premis

Premis Europeus de Serveis Socials (European Social Services Awars 2023)

European Social Network (ESN)

La evaluación del Servicio de Ayuda a Domicilio en Cataluña: un análisis con métodos mixtos

Evaluation of the Home Care Service in Catalonia: an analysis using mixed methods

 

Avaluació

Avaluació del Servei d’Ajut a Domicili (SAD)

Infografia Avaluació SAD 

Policy brief de resum Avaluació SAD