Vés al contingut

Ivàlua rep la visita d’una delegació del govern basc per conèixer l’experiència d’avaluació a Catalunya com a model per implantar una institució similar a Euskadi

Visita delegació País Basc a Ivàlua
  • El govern del País Basc té previst crear un organisme d’avaluació en matèria de treball i ocupació segons preveu la Llei del Sistema de Garantia d’Ingressos i per a la Inclusió i la Llei d’Ocupació 

  • Ivàlua constitueix un referent a nivell de l‘Estat espanyol en l’àmbit de l’avaluació de polítiques públiques

Ivàlua va rebre la visita d’una delegació del govern basc per conèixer l’experiència en l’avaluació de polítiques públiques a Catalunya i el funcionament d’Ivàlua com a agència pública i independent d’avaluació el passat 9 de juny. La delegació està treballant en un futur organisme d’avaluació de polítiques públiques per a Euskadi segons preveu la Llei del Sistema Basc de Garantia d’Ingressos i per a la Inclusió, així com la Llei d’Ocupació del País Basc. La delegació tenia interès en conèixer millor Ivàlua, ja que és l’única agència d’avaluació de polítiques públiques a Espanya, i traslladar la seva filosofia d’avaluació inserida en el cicle de les polítiques públiques i de governança basada en l’evidència al futur organisme d’avaluació a Euskadi. Durant la reunió, també es van tractar les avaluacions que està duent a terme Ivàlua en àmbits vinculats a les polítiques actives d'ocupació i en l'àmbit de la inclusió social, així com les iniciatives Què funciona? promogudes per Ivàlua com a eina per a la millora de les polítiques públiques. 

Per part del govern basc van assistir representants del Departament de Treball i Ocupació i el Servei Basc d’Ocupació - Lanbide encapçalats per Alfonso Gurpegui, viceconseller d’Ocupació i Inclusió; Francisco Pedraza, director d’Ocupació i Inclusió; i Gloria Múgica, directora general de Lanbide. En representació de la part catalana, hi van assistir Josep M. Villarubia, secretari general del Departament d’Economia i Hisenda, i Esther Pallarols, directora general de Pressupostos, que va explicar l’estratègia dinstitucionalització de l’avaluació que duu a terme el Departament d’Economia i Hisenda, institució membre d’Ivàlua conjuntament amb la Diputació de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, el Consell del Treball, Econòmic i Social de Catalunya i el Consell Interuniversitari de Catalunya. Per part d’Ivàlua, hi van participar Xavier Cuadras, president del Consell Rector; Marc Balaguer, director executiu; i Mireia Borrell, analista en cap. 

La Llei de Garantia d’Ingressos del País Basc preveu la creació d’un Òrgan d’Avaluació, Investigació i Innovació que ampliarà les seves funcions també a través de la Llei d’Ocupació i que estarà especialitzat en l’avaluació de polítiques públiques específicament de l’àmbit del treball i l’ocupació.