Vés al contingut

Ivàlua participa a les Jornades sobre Sensellarisme a Barcelona per explicar els aprenentatges de l’avaluació realitzada del programa Primer la Llar

Ivàlua potencia la formació en avaluació amb l'objectiu d'ampliar la comunitat d'avaluació

 

  • El programa Primer la Llar té l’objectiu de proporcionar llar i serveis de suport de serveis socioeducatius a persones sense llar

  • Ivàlua va realitzar l’avaluació del programa Primer la Llar per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Ivàlua ha participat a les jornades Sensellarisme a Barcelona. Polítiques públiques en l'àmbit local organitzades per l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar de Barcelona que han tingut lloc els dies 31 de gener i 1 de febrer de 2023. L’analista d’Ivàlua, Jordi Sanz, ha participat a les sessions dedicades al model de Barcelona en la lluita contra el sensellarisme centrant-se en l’avaluació del programa Primer la Llar realitzada per Ivàlua i els aprenentatges derivats de l’aplicació de la metodología Housing First.

 

L’avaluació del programa Primer la Llar

L’avaluació del programa de lluita contra el sensellarisme de l’Ajuntament de Barcelona Primer la Llar, publicada l’abril de 2022, indica com a resultats que el programa té un impacte positiu en la qualitat de vida i salut de les persones que experimenten un augment de l’autoeficàcia, així com un increment i millora de les relacions socials, més a llarg termini. 

De l’avaluació se n’han extret recomanacions com identificar les barreres que no permeten a les persones participants millorar en aspectes de salut mental i salut en general o bé relacionats amb la recuperació personal, l’autoeficàcia i les relacions socials. 

 

Programa Primer la Llar

L’objectiu del programa Primer la Llar és proporcionar llar acompanyada de serveis socioeducatius a persones amb problemàtiques de salut com a mecanisme d’activació del seu procés de millora de salut, de recuperació personal i de socialització.  

El programa Primer la Llar, basat en el model internacional Housing First, considera que per tal que una persona sense llar millori necessita disposar d’un habitatge permanent. Per això l'Ajuntament de Barcelona des de l’any 2015 ofereix habitatges a persones sense llar i en situació d'exclusió social severa. 

 

Avaluació Primer la Llar

Jornades Sensellarisme

Policy brief Primer la Llar

Infografia Primer la Llar

Vídeo Avaluació Primer la Llar

Informe Avaluació Primer la Llar