Vés al contingut

Ivàlua participa en la revisió de l’estratègia de les polítiques municipals de Joventut

Ivàlua potencia la formació en avaluació amb l'objectiu d'ampliar la comunitat d'avaluació

La Secretaria de Joventut de la Generalitat ha publicat el llibre La situació de les polítiques municipals de Joventut en què institucions com Ivàlua i professionals de les polítiques públiques analitzen el desplegament i condicionants del Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat) a través de les dades de l’Enquesta a municipis i comarques 2016-2017. Les diferents veus participants a la publicació pretenen aportar elements de debat i reflexió sobre cap a on conduir una estratègia compartida en matèria de joventut.

Ivàlua ha elaborat un capítol en el que analitza el desplegament del suport que la Direcció General de Joventut - Agència Catalana de la Joventut (DGJ-ACJ) atorga als ens locals en el marc del projecte Territori, i analitza el contingut de les polítiques que els municipis realitzen. Es proposa una categorització dels municipis segons les polítiques de joventut que realitzen i el seu grau d’alineament amb els principis del PNJCat, a la vegada que explora què explica aquest alineament, tenint en compte factors com els suports rebuts per part de la DGJ-ACJ, la disponibilitat pressupostària, els recursos humans i el Pla Local de Joventut. Finalment, el capítol també recull una sèrie de propostes per millorar l’avaluabilitat del PNJCat.

El llibre es va presentar en el marc de Jornada "Revisant aspectes clau del PNJCat i del seu Projecte Territori" que es va celebrar el 10 de desembre de 2019 a la seu de la Direcció General de Joventut (carrer de Calàbria, 147, Barcelona).

 

Consultar la publicació

Jornada Revisant aspectes clau del PNJCat i del seu Projecte Territori