dc., 02/06/2021 - 12:14

Ivàlua està assessorant la Generalitat per millorar l’avaluabilitat de les Taules de Participació Social dels centres penitenciaris

Ivàlua potencia la formació en avaluació amb l'objectiu d'ampliar la comunitat d'avaluació

Ivàlua està assessorant al Departament de Justícia i la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert per a millorar l’avaluabilitat de les Taules de Participació Social (TPS), uns espais de participació i corresponsabilitat per a la millora de la intervenció amb les persones privades de llibertat en el seu procés de reinserció. En el marc d’un Grup Motor amb representació de totes les administracions implicades, s’ha elaborat la teoria del canvi de les TPS i s’ha dissenyat un sistema d’indicadors que en permetrà realitzar un seguiment exhaustiu i una avaluació.

Taules de Participació Social (TPS)

Les TPS  actuen com a òrgans consultius i de relació entre el Departament de Justícia i les entitats col·laboradores i de voluntariat que treballen per a la reinserció de les persones internes als centres penitenciaris. A Catalunya hi ha 12 centres penitenciaris i tots tenen TPS. Tanmateix, aquestes es troben en diferents nivells de maduresa. Tant l'assessorament brindat per la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica al 2017 com l'assessorament sobre avaluabilitat realitzat per Ivàlua durant aquest 2021 han de contribuir a consolidar aquests espais de participació.

 

Assessorament a les Taules de participació social per a la reinserció als centres penitenciaris

Notícia Govern Generalitat

Teoria del canvi