Vés al contingut

El director d’Ivàlua participa a la IV Jornada d’Inclusió al País Basc

La jornada sobre la institucionalització de l’avaluació ha servit per presentar la nova agència pública d’avaluació de polítiques d’ocupació al País Basc
Ivàlua potencia la formació en avaluació amb l'objectiu d'ampliar la comunitat d'avaluació

El director executiu d’Ivàlua, Marc Balaguer, ha participat en la IV Jornada d’Inclusió al País Basc celebrada avui 12 de juny al Palau Euskalduna de Bilbao. La jornada està dedicada a la institucionalització de l’avaluació de polítiques públiques a partir d’exemples nacionals i internacionals d’institucions en marxa com Ivàlua i de les necessitats detectades per a la millora de la incorporació i ús de l’avaluació en el sí de les administracions públiques.  

Balaguer ha participat a la taula dedicada a les Entitats d’avaluació de polítiques públiques juntament amb Stephen Sinclair, president de la Comissió Escocessa de Pobresa i Desigualtat; Mª José Gómez García de Soria, directora de l’Institut d’Evaluació per a les Polítiques Públiques; Daniel Catalá Pérez, president de la Sociedad Española de Evaluación de Políticas Públicas (SEE); i amb la moderació d’Antonio Igea Sesma, de Òrgan d’Avaluació de les Polítiques d’Ocupació i Inclusió del País Basc.

Balaguer ha explicat el funcionament i principals projectes d’Ivàlua, així com també ha destacat els principals aspectes clau per a la institucionalització de l’avaluació de polítiques públiques i per avançar cap a una funció transformadora de l’acció pública a través de l’avaluació. Sobre el primer aspecte ha destacat la importància del dimensionament i especialització de l’equip avaluador a les agències d’avaluació; la necessitat de generar evidència i apropar-la per a la presa de decisions a les administracions; i situar l’agència com a entitat que col·labora amb les organitzacions per a contribuir a la millora de les polítiques públiques. Per tal d’avançar en la institucionalització de l’avaluació, Balaguer ha destacat que cal posar el focus en els que hi treballen; apostar pel seguiment de l’ús de l’avaluació; potenciar el mix d’avaluació i gestió per anar més lluny; comunicar l’avaluació a la ciutadania; i dotar-se de normatives que impulsin l’avaluació en la línia del que la llei d’institucionalització de l’avaluació estatal.

També s’ha parlat de les diferents metodologies i eines per a la medició dels processos d’inclusió. A més, s’ha tractat els elements clau per a la construcció d’una agenda d’avaluació de les polítiques d’inclusió a Euskadi i exemples concrets d’avaluacions d’aquest tipus de polítiques. En aquest context cal destacar la posada en marxa d’una agència pública d’avaluació de polítiques d’ocupació al País Basc.

IV Jornada d’Inclusió al País Basc