Vés al contingut

Tallers de capacitació digital per a persones de +55 anys

Els tallers de capacitació digital consten d'una sèrie de mòduls formatius on s'ensenya a utilitzar tauletes electròniques i telèfons intel·ligents a persones de més de 55 anys.  La seva avaluació consisteix en analitzar l'impacte dels tallers sobre l'ús d'Internet per realitzar una sèrie d'activitats i propòsits, tant aquells relacionats directament amb els continguts del curs com altres possibles usos d’internet. També s’analitza l’impacte dels tallers sobre la qualitat i quantitat de relacions socials dels individus.

L'avaluació es va realitzar mitjançant un disseny experimental, de manera que les places en els tallers de cada biblioteca es van assignar entre les persones interessades per sorteig. Les dades necessàries per a l'avaluació van ser recollides principalment mitjançant un qüestionari dissenyat per a tal finalitat en el moment de la preinscripció als cursos i passats 4 mesos de mitjana després de la finalització dels tallers.

Documents

Analitzar l'impacte dels tallers sobre l'ús d'Internet per part dels participants per realitzar una sèrie d'activitats i propòsits, tant aquells relacionats directament amb els continguts del curs com altres possibles usos d’internet.
Analitzar l’impacte dels tallers sobre la qualitat i quantitat de relacions socials dels participants en el programa.
Van participar en el projecte experimental 16 biblioteques i gairebé 500 persones i es van obtenir dades de seguiment de 300 d'aquestes persones.
L'assistència als tallers s'associa a un increment estadísticament significatiu del 13% en la freqüència d'ús de qualsevol aplicació relacionada amb la comunicació (WhatsApp, Facebook, etc.) i també amb un augment del 18% en la freqüència d'ús d'Internet amb qualsevol propòsit relacionat amb l'oci i l'accés a mitjans de comunicació.
Incloure en els continguts del taller aquells aspectes específics referents a l'educació digital en els que es vulguin assolir millores.
Ampliar el perfil dels participants dels tallers, incloent població amb nivells d'ús i coneixements previs d'Internet més limitats com a estratègia per augmentar l'impacte dels tallers.
Estendre la difusió sobre els tallers difonent en àmbits allunyats de les biblioteques.
Infografia Capacitació Digital