Butlletí de novetats

Octubre,2015

Novetats d’Ivàlua

El professor Robert Slavin participa en la Jornada sobre “Què funciona en educació?”, organitzada per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill

Ivàlua organitza, amb la col·laboració de la Fundació Jaume Bofill i l’Obra Social “la Caixa” una  jornada sota el títol " Què funciona en educació? Agrupaments a l'aula i tutorització individual: serveixen per millorar els aprenentatges de l'alumnat?”, que se celebrarà a Barcelona el proper 25 de novembre.

Robert E. Slavin, oferirà la conferència inaugural i posteriorment participarà en el debat d’una de les taules rodones. El professor Slavin és director del Center for Research and Reform in Education de la Universitat Johns Hopkins (EUA), director de l’Institute for Effective Education de la Universitat de York (Regne Unit), i fundador del programa Success for All als Estats Units.

També hi intervindran Gerard Ferré, recercador de la Fundació Agnelli (Itàlia) i del Grup Interdisciplinar de Polítiques Educatives (Universitat de Barcelona) que parlarà de quines estratègies d’agrupament milloren els resultats de l’alumnat i Miquel Àngel Alegre, analista d’Ivàlua que ho farà sobre si els programes de tutorització individual milloren els aprenentatges de l’alumnat desafavorit.

A continuació hi haurà dues sessions paral.leles, sobre agrupaments a les aules i programes de tutorització individual conduïdes per César Coll, de la Universitat de Barcelona i Marta Comas, del Consorci d’Educació de Barcelona.

L’aforament està complet i la inscripció tancada per a l’assistència presencial. No obstant, podeu seguir totes les sessions en directe via streaming, prèvia inscripció en aquest enllaç.

Més informació

Novetats sobre avaluació a Catalunya

Ivàlua s’adhereix al Manifest de les Dades

El passat 20 d’octubre  l’Idescat va presentar el Manifest de les Dades, en el marc del Dia Mundial de l’Estadística.  En l'acte de presentació del Manifest, el professor Diego Puga va pronunciar la conferència "Beneficis socials de l'ús de dades administratives per a la recerca" i posteriorment hi va haver una roda d'intervencions a càrrec dels representants dels organismes de Catalunya que s'han adherit al Manifest, entre ells l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques.

Més informació

FONT: Idescat

Ivàlua participa en una de les Professional Career Sessions de la Universitat de Barcelona

Federico Todeschini, analista d’Ivàlua, va participar el passat 20 d’octubre, en una professional career session organitzada per la Universitat de Barcelona. L’objectiu de la sessió era el de donar a conèixer les possibles sortides professionals a estudiants de Màster i últims anys de grau, en aquest cas centrat en les unitats d’anàlisi de les institucions públiques catalanes.

FONT: Universitat de Barcelona (UB)

Novetats sobre avaluació al món

Nou informe “ Better Live Index” (Espanya) de l’OECD

L’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) acaba de publicar el mes d’octubre l’Informe anual per Espanya del Better Live Index. Aquest índex permet comparar el benestar en diferents països basant-se en 11 temes que l'OECD ha identificat com a essencials per a les condicions de vida materials i la qualitat de vida.

Espanya obté bons resultats en algunes mesures de benestar general de l'Índex per a una Vida Millor. Espanya se situa per dalt de la mitjana en balanç vida-treball, habitatge, estat de la salut i sentit de comunitat, però per sota de la mitjana en qualitat mediambiental, educació i competències, i ocupació i remuneració.

En general, els espanyols estan menys satisfets amb la seva vida que la mitjana de l'OECD. Al demanar que qualifiquessin la seva satisfacció general davant la vida en una escala de 0 a 10, els espanyols li van atorgar una qualificació de 6.5, més baixa que la mitjana de l'OECD de 6.6.

Més informació

FONT: Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)

Participació de l'Agència d'Avaluació i Qualitat en la "Trobada iberoamericana sobre institucionalització de l'avaluació"

La presidenta d’AEVAL, Ana Mª Ruiz Martínez, va participar el passat 30 de setembre de 2015, al taller d'experiències d'institucionalització de l'avaluació en l'àmbit Iberoamericà, amb una presentació específica sobre la institucionalització de l'avaluació a Espanya .

Aquesta trobada, organitzada per la Secretaria General de Cooperació Internacional per al Desenvolupament del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació d'Espanya, l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i la Fundació Internacional  i per a Iberoamèrica d'Administració i Polítiques Públiques ( FIIAPP), s'ha celebrat a Cartagena d'Índies (Colòmbia) entre el 30 de setembre i el 2 d'octubre de 2015.

L'objectiu principal ha estat el de compartir experiències, aprenentatges i reflexions sobre els diferents models d'institucionalització de l'avaluació en els països iberoamericans, sobre els desafiaments en matèria d'avaluació que ens plantegen els nous escenaris de l'agenda del desenvolupament i sobre les capacitats que són necessàries per abordar-los.

Amb motiu d'aquesta trobada, també s'han presentat diferents iniciatives de suport a la institucionalització i al reforç de capacitats en matèria d'avaluació que s'estan desenvolupant actualment a l'Amèrica Llatina i el Carib.

FONT: AEVAL

L’evidència truca a la porta de la Cambra dels Lords

El passat 26 d’octubre, la Cambra dels Lords (House of Lords) del Regne Unit va bloquejar l'aprovació d'una retallada de 4.400 milions de lliures en les ajudes fiscals a famílies treballadores de rendes baixes en base a una avaluació feta per l’Institut of Fiscal Studies (http://www.ifs.org.uk/publications/7986)

FONT: The Economist

Tweets destacats del mes @Ivalua_Cat

Jornada: Agrupaments a l'aula i tutorització individual: serveixen per millorar els aprenentatges de l'alumnat? 25/11 http://bit.ly/1MORNZ

Nova edició del "Curs d’introducció a l’avaluació econòmica" http://bit.ly/1MEjoMx 

APPAM 2015 Fall Research Conference:The Golden Age of Evidence-Based Policy #evidencebasedpolicy 12-14/11 http://bit.ly/1yQRMws

Noves adquisicions del Centre de documentació
Aquests documents es poden consultar al Centre de Documentació d'Ivàlua

Comunicació visual

  The Wall Street Journal guide to information graphics: the dos and don'ts of presenting data, facts, and figures / Wong, Dona M. .-- New York: Dow Jones & Company, 2010. Comunicació visual ; Presentacions (Negocis)
 

Educació - Avaluació

  What works in education?: Using Evidence to Improve Education / Alegre Canosa, Miquel Àngel; Escardíbul, J.Oriol .-- Barcelona: Ivàlua, 2015. Educació - Avaluació